Historien on Mustila Plantskola

Högklassiga finska plantor sedan 1933

Det är 81 år sedan Carl Gustav Tigerstedt grundade plantskolan vid Mustila Gård och Arboretum. När första katalogen publicerades baserade den närmast på arboretets försöksplantor. Även idag vill vi erbjuda högklassiga och härdiga plantor för det finska klimatet och fortsätta söka intressanta växter och trädgårdsartiklar för den finska trädgårdsentusiasten.

Mustila är först och främst kännt för sitt Arboretum och sina rododendron. Därtill har vi utvecklat och på gårdens marker har i årtionden frodats ett antal växter som du kan identifiera från märket i denna katalog och i vår butik. Trädgårdsskötsel har blivit allt mer populärt de senaste åren. Allt fler människor finner njutning i att pyssla
i trädgården, vare sig det handlar om den lilla köksträdgården på balkongen eller perennarabatten på gården. En vacker omgivning är en fröjd för ögat och bjuder på njutningsfulla stunder på ett ekologiskt hållbart sätt. Vi är den fjärde generationen i Mustila och vi vill önska er välkomna till vår förnyade trädgårdsbutik!

Familjen Tigerstedt