Aitataimet

Aitataimien hinnasto

Taimet ovat paljasjuurisia ja ne on esipakattu. Taimi kannattaa liottaa ennen istutusta muutama tunti tai yön yli. Muista runsas kastelu istutuksen yhteydessä. Hinnat ovat 10 kpl hintoja.

Paljasjuurisista aitataimista saa aidan perustettua edullisemmin kuin astiataimia käyttämällä. Istutusajankohta on joko keväällä ennen kasvuunlähtöä tai vaihtoehtoisesti syksyllä tuleentumisen jälkeen. Lehtipensaiden paljasjuuritaimet on siis istutettava ennen kuin lehdet puhkeavat tai syksyllä lehtien pudottua. Aitaa varten kaivetaan valmiiksi ojanne, joka on vähintään 50 cm syvä ja leveä. Ojanteesta kaivettuun maahan sekoitetaan uutta multaa ja tarvittaessa kalkkia. Ojanne täytetään tällä maalla ja tiivistetään.

Ennen istutusta taimien juuria pidetään muutaman tunnin ajan vedessä. Taimet istutetaan suoraan linjaan tasaisin välein entiseen kasvusyvyyteen. Aidanteeseen taimia istutetaan 1-3 kpl/metri, leikattavaan aitaan 3-4 kpl/metri. Istutetut taimet kastellaan runsaalla vesimäärällä. Keväällä istutetuille paljasjuurisille piiskataimille tehdään istuttamisen jälkeen istutusleikkaus. Taimet katkaistaan n. 15 cm pituisiksi. Leikkaamisen tarkoituksena on saada piiskataimi haaroittumaan. Syksyllä istutetuille taimille leikkaus tehdään vasta seuraavana keväänä. Havukasvien aitataimia ei leikata istutettaessa.

Aitataimia Koristearonia syksyllä